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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  12/12/2023
Data da última atualização:  12/12/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  ABREU, G. F.; ROSA, S. D. V. F. da; COELHO, S. V. B.; PEREIRA, C. C.; MALTA, M. R.; FANTAZZINI, T. B.; VILELA, A. L.
Afiliação:  GISELLE F. ABREU, CENTRO UNIVERSITÁRIO DO CERRADO PATROCÍNIO; STTELA DELLYZETE VEIGA F DA ROSA, CNPCa; STEFÂNIA V. B. COELHO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; CRISTIANE C. PEREIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; MARCELO R. MALTA, EMPRESA DE PESQUISA AGROPECUÁRIA DE MINAS GERAIS; TATIANA B. FANTAZZINI, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; AMANDA L. VILELA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS.
Título:  Influence of hulling and storage conditions on maintaining coffee quality.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Anais da Academia Brasileira de Ciências, v. 95, n. 4, 2023.
Páginas:  12 p.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Storage is important in the coffee post-harvest. Determining the maximum period that coffee can remain storaged is important aiming to reduce losses in quality and, consequently, allow the producer to achieve maximum profitability. The aim was to determine the suitable storage period for natural and fully washed coffees, under different conditions. Beans were dried to 11% moisture content after dry processing (natural coffee, dry cherry coffee) and wet processing (parchment coffee, fully washed). Before storage, part of the coffee was hulled and part was not. The coffee was stored under refrigerated air (10ºC and 50% relative humidity) or in an environment at 25ºC. In the periods of 0, 3, 6, and 12 months, samples were taken for sensory, electrical conductivity and tetrazolium evaluation. Refrigerated environment favors conservation of sensory and physiological quality of the natural hulled coffee beans and fully washed coffee. Hulled beans of natural and fully washed coffee stored under refrigerated conditions have the initial quality conserved for up to 12 months and in non-controlled environmental, for up to 3 months. Mechanical damage caused by hulling, associated with the lack of tissue fruit parts, contributes to reduction hulled coffee quality in storage, regardless of the processing.
Thesaurus Nal:  Coffee beans; Deterioration; Mechanical damage.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1159552/1/Influence-Of-Hulling-And-Storage.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPCa - SAPC1739 - 1UPCAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoLIMA, N. S. M.; GOMES-PEPE, E. S.; KOCK, F. V. C.; COLNAGO, L. A.; LEMOS, E. G. M. Dynamics of the role of LacMeta laccase in the complete degradation and detoxification of malachite green. World Journal of Microbiology and Biotechnology, v. 39, 127, 2023. 1 - 13
Tipo: Artigo em Periódico Indexado
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2.Imagem marcado/desmarcadoLYSAK, D. H.; GRISI, M.; MARABLE, K.; CONLEY, G. M.; MICHAL, C. A.; MOXLEY-PAQUETTE, V.; WOLFF, W. W.; DOWNEY, K.; KOCK, F. V. C.; COSTA, P. M.; RONDA, K.; MORAES, T. B.; STEINER, K.; COLNAGO, L. A.; SIMPSON, A. J. Exploring the Potential of Broadband Complementary Metal Oxide Semiconductor Micro-Coil Nuclear Magnetic Resonance for Environmental Research. Molecules, v. 28, 5080, 2023. 14 p.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
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3.Imagem marcado/desmarcadoMORAES, T. B.; KOCK, F. V. C.; SALOME, K. S.; BARISON, A.; SIMPSON, A.; COLNAGO, L. A. Steady-State Free Precession sequences for high and low field NMR spectroscopy in solution: Challenges and opportunities. Journal of Magnetic Resonance Open, v. 14?15, 100090, 2023. 10 p.
Tipo: Artigo em Periódico Indexado
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4.Imagem marcado/desmarcadoSALVADOR, M. V.; KOCK, F. V. C.; SANTOS, I. L.; PAULINO, J. F. C.; ALMEIDA, C. P. de; GARCIA, R. H. S.; BENCHIMOL-REIS, L. L.; COLNAGO, L. A.; FERREIRA, A. G. Monitoring stimulated darkening from UV-C light on different bean genotypes by NMR spectroscopy. Molecules, v. 27, 2060, 2022. 10 p.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
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5.Imagem marcado/desmarcadoHIGUERA-PADILLA, A. R.; KOCK, F. V. C.; BATISTA, A. A.; COLNAGO, L. A. A straightforward catalytic approach to obtain deuterated chloroform at room temperature. Magnetic Resonance in Chemistry, 2020. 1 - 4
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 1
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6.Imagem marcado/desmarcadoKOCK, F. V. C.; HIGUERA-PADILLA, A. R.; VIGATTO, M. S. S.; MARTIN NETO, L.; COLNAGO, L. A. Magnetic resonance studies of copper (II) sorbitol complex, in solution, reveal a supramolecular structure compatible to the crystal structure. Magnetic Resonance in Chemistry, v. 57, n. 7, 2019. 404-411
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 1
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7.Imagem marcado/desmarcadoKOCK, F. V. C.; ROCHA, T. C.; ARAÚJO, G. M.; SIMÕES, F. R.; COLNAGO, L. A.; BARBOSA, L. L. Time-domain NMR: A novel analytical method to quantify adulteration of ethanol fuel with methanol. FUEL, n. 258, art. 116158, 2019. 1-5
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
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8.Imagem marcado/desmarcadoKOCK, F. V. C; MACHADO, M. P.; ATHAYDE, G. P. B.; COLNAGO, L. A.; BARBOSA, L. L. Quantification of paramagnetic ions in solution using time domain NMR. PROS and CONS to optical emission spectrometry method. Microchemical Journal, v. 137, 2018. 204-207
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
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9.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, P. M.; KOCK, F. V. C.; SANTOS, M. S.; LOBO, C. M. S.; CARVALHO, A. S.; COLNAGO, L. A. Non-invasive detection of adulterated olive oil in full bottles using time-domain NMR relaxometry. In: JOURNAL OF THE BRAZILIAN CHEMICAL SOCIETY, v. 28, n. 2, p. 385-390, 2017.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
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10.Imagem marcado/desmarcadoKOCK, F. V. C.; MONARETTO, T.; COLNAGO, L. A. Time-domain NMR relaxometry as an alternative method for analysis of chitosan-paramagnetic ion interactions in solution. In: INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOLOGICAL MACROMOLECULES, n. 98, p. 228-232, 2017.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
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11.Imagem marcado/desmarcadoKOCK, F. V. C.; COLNAGO, L. A. Rapid method for monitoring chitosan coagulation using low-field NMR relaxometry. Carbohydrate polymers, [S. l.], v. 150, p. 1-4, 2016.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
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12.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, S. R.; DUARTE, E. C.; RAMOS, G. S.; KOCK, F. V. C.; ANDRADE, F. D.; FRÉZARD, F.; COLNAGO, L. A.; DEMICHELI, C. Gadolinium(III) complexes with N-Alkyl-N-methylglucamine surfactants incorporated into liposomes as potential MRI contrast agents. Bioinorganic chemistry and applications, [S. l.], v. 2015, 2015. 8 p.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 4
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13.Imagem marcado/desmarcadoKOCK, F. V. C.; COLNAGO, L. A. Rapid and simultaneous relaxometric methods to study paramagnetic ion complexes in solution: an alternative to spectrophotometry. Microchemical journal, [S. l.], v. 122, p. 144-148, 2015.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
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14.Imagem marcado/desmarcadoKOCK, F. V. C.; COLNAGO, L. A. Aplicação da espectroeletroquímica no desenvolvimento de nanodepósitos de cobre na presença de quitosana. In: SIMPÓSIO NACIONAL DE INSTRUMENTAÇÃO AGROPECUÁRIA, 2014, São Carlos, SP Anais do SIAGRO: ciência, inovação e mercado 2014. São Carlos, SP: Embrapa Instrumentação, 2014. p. 375-378. Editores: Carlos Manoel Pedro Vaz, Débora Marcondes Bastos Pereira Milori, Silvio Crestana.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
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15.Imagem marcado/desmarcadoKOCK, F. V. C.; COLNAGO, L. A. Influência da quitosana na formação dos eletrodepósitos de cobre obtidos por eletroquímica acoplada à ressonância magnética nuclear no domínio do tempo. In: JORNADA BRASILEIRA DE RESSONÂNCIA MAGNÉTICA, 13., 2014, Pirenópolis, GO. Mini-Cursos em RMN: Resumos. [Rio de Janeiro]: AUREMN, 2014. p. 141-142.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
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